Vul uw Woonplaats of Postcode in en druk op de knop, uw Monteur is dan snel gevonden.

ATAG

ATAG is een merknaam van twee bedrijven, een fabrikant van verwarmingsapparatuur in Lichtenvoorde en een fabrikant van keukenapparatuur in Duiven.

Het bedrijf stamt oorspronkelijk uit Ulft, de merknaam bestaat uit de initialen van de oprichters Anton Tijdink en Anton Goor. Het bedrijf werd in 1948 opgericht en vierde in 2008 het zestigjarig bestaan.

Het bedrijf groeide sterk in de jaren tachtig van de 20e eeuw. Onder andere werd concurrent Pelgrim keukenapparatuur uit Gaanderen overgenomen. De Batavus-fietsenfabriek behoorde een tijdlang ook tot het ATAG-concern. Beursgang lag in het verschiet. Maar begin jaren negentig kwamen er ernstige tegenslagen, onder meer door managementfouten en automatiseringsproblemen. Het concern viel uiteen waarbij ATAG Verwarming en ATAG Keukentechniek als zelfstandige ondernemingen verder gingen. Zo ontstonden in het jaar 2000 twee bedrijven die los van elkaar opereren.

ATAG Verwarming

ATAG Verwarming Nederland B.V. is fabrikant en leverancier van CV-toestellen en zonne-energiesystemen. Ze richt zich op zowel de consumenten- als de zakelijke markt. De verwarmingstoestellen worden in veel Europese landen verkocht. Het hoofdkantoor is gevestigd in Lichtenvoorde, het bedrijf heeft ruim 200 medewerkers.

ATAG Keukentechniek

ATAG Nederland heeft zijn hoofdvestiging in Duiven. Het voert drie merken van keukenapparatuur: ATAGPelgrim, en Etna. Het failliete bedrijf Etna werd begin jaren 90 van de 20e eeuw verkocht en door de nieuwe eigenaar weer winstgevend gemaakt. In 2000 werd ATAG Nederland gevormd door de toevoeging van de keukenapparatuurtak van de failliete ATAG Groep, met de merken ATAG en Pelgrim.

In 2008 is ATAG Nederland overgenomen door het Sloveense bedrijf Gorenje d.d., dat toen 11.600 medewerkers telde en waarmee reeds lange tijd werd samengewerkt.

Witgoed reparatie